A párásító, a barátja a hideg évszakban

By : Melinda - Categories : Default

Lényeges a párásító a hideg évszakban?

 

Tudta, hogy a téli hónapokban az alacsony páratartalom miatt gyakoribb a megfázás? A hideg idő beköszöntével az ablakokat nem nyitják ki eléggé, és a fűtési rendszert bekapcsolják, ami csökkenti a levegő páratartalmát, és kedvezővé teszi a környezetet a kórokozók számára.

A száraz levegő olyan egészségügyi problémák kialakulásához vezethet, mint a bőr és a légutak kiszáradása, ekcéma, bőrirritációk, viszketés, száraz orrnyálkahártya, fejfájás, allergia és sok más. Egy párásítóval megelőzheti ezeket a problémákat a levegő optimális páratartalmának fenntartásával.

 

A párásító használatának előnyei

 

1. Megakadályozza a megfázást

A különféle tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a legfeljebb 43%-os páratartalmú levegő minimálisra csökkentheti a baktériumok és vírusok terjedési képességét. Ha a levegő páratartalma optimális, a megbetegedés kockázata akár 14%-kal is csökken.

 

 2. Hidratálja a bőrt és megelőzi a szemszárazságot

A hideg évszakban a hideg levegő és az alacsony páratartalom miatt bőröd szárazabb lesz. Ehhez nem elegendőek a hidratáló krémek az egészséges bőr fenntartásához. A hidratáló krém nem csak megakadályozza a bőr kiszáradását, de egészségesnek is tartja azt.

 

3. Pihentetőbb alvás

A megfelelő páratartalmú, hidratált levegő segít a légzőszervi problémákkal, például asztmával küzdő embereknek abban, hogy pihentető és kényelmes alvásban legyen részük. Ezenkívül a párásító használatával csökkenthetők a horkolási problémák.

 

Umidificator cu ultrasunete

Ultrahangos párásítók

 

Az ultrahangos párásítók nagyfrekvenciás rezgésekkel alakítják a vizet gőzzé. A párásító hűvös ködöt bocsát ki, így még a kicsik számára is biztonságosan használható, anélkül, hogy fennállna az elégetés veszélye.

A legtöbb ultrahangos párásító automatikus kikapcsolási funkcióval van felszerelve, amely garantálja a biztonságos használatot azáltal, hogy leállítja a párásítót, amikor a tartályból kifogy a víz. Ezenkívül az ilyen párásító által keltett zaj nagyon alacsony, anélkül, hogy kellemetlenséget okozna, amikor filmet szeretne nézni vagy akár aludni. Az energiatakarékosság érdekében választhat olyan párásítót, amely hygrostat funkcióval van felszerelve, amely csak akkor kapcsolja be a készüléket, amikor szükséges.

Aparat aromaterapie

Párásítók aromaterápiás diffúzorral

 

Egyes párásítók beépített illóolaj-tartállyal is rendelkeznek, amely a párásítás mellett aromaterápiás diffúzorként is funkcionál. Az illóolajok nyugtató hatásuk, mind pedig egészségügyi előnyeik miatt használják. A levegő nemcsak hidratált lesz, hanem kellemes, illatos illatot is kap.

Az aromaterápia segítségével sokkal nyugodtabb állapotot érhetünk el, ami egy fárasztó nap után pihentető és békés alváshoz vezet. Az aromaterápia a relaxáció mellett extra energiát adhat nekünk, és növelheti koncentrációs képességünket.

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Föl