Live chat

Konyhai mérlegek

Digitális vagy mechanikus konyhai mérleg?

A konyhai mérleg nagyon fontos szerepet játszik a legfinomabb ételek elkészítésében, használatuk nagyon praktikus.

A konyhában mechanikus mérlegeket használtak, de az utóbbi években a digitális konyhai mérlegek felváltották a mechanikus mérlegeket.

Számos előnyük van az elfoglalt térben és használatuk egyszerűségében, a mechanikai mérlegek kiemelkedő pontosságáig, különösen kis mennyiségek esetén.

 

A mechanikus mérlegek előnye, hogy működésükhöz nincs szükségük elemekre, és könnyebben javíthatók, nincsenek elektronikus alkatrészeik, de ez nem részesül számos funkcióval, mint egy digitális mérleg.

Mit kell figyelembe venni a konyhai mérleg vásárlásakor

Konyhai mérleg vásárlásakor figyelembe kell vennünk néhány alapvető funkciót.

A TARA vagy a TARE funkció a digitális mérleg egyik legfontosabb funkciója. Ez a funkció lehetővé teszi a nullázást, amikor csak szükséges. Például feltettük a mérlegre az edényt, amelyben hozzáadjuk az összetevőket. A mérleg az edény súlyát jelzi. Nyomjuk meg a TARA gombot, és a kijelző nullára tér vissza, csökkentve az edény súlyát.

Automatikus kikapcsolás funkció az elem kímélése érdekében.

Egy másik fontos funkció a túlterhelésjelző, amely figyelmeztet, ha a mérlegre helyezett súly nagyobb, mint a mérleg által támogatott maximális kapacitás.

A Hold funkció megőrzi a megjelenített értéket. 

Ha szeret főzni, szüksége van egy konyhai mérlegre, amelyet nem szabad kihagynia a következő recept összetevőinek kiválasztásakor.

Föl