Szűrés alap
Price
145 Ft 2131 Ft
Manufacturers
Filter

3D Szemüveg

A 3D szemüvegek segítenek abban, hogy a 3D-s filmekben nézett képek valósággal jelenjenek meg, három dimenzióban, amelyek közvetlenül előttünk történnek. Segítségükkel úgy érezzük, hogy az akció részesei vagyunk, és nem csak pusztán a nézők vagyunk.

3D technológia

Egy 3D-s filmben két különálló képet vetítenek különböző színképekben, és a szemüveg bizonyos képeket úgy szűr, hogy mindkét szem más képet lásson. Így ahhoz, hogy 3D-ben lássanak, minden szemnek kissé eltérő képet kell látnia. Ezért a mély kép észleléséhez a szemnek két különböző képet kell látnia. A 3D-s eszközök ezen az elven alapulnak.

A 3D szemüveg típusai

A 3D képek megtekintésére használt szemüvegeket a 3D megtekintés elve szerint két fő kategóriába sorolják:

- Színszűrőként reagáló színes lencsékkel rendelkező anaglifikus szemüveg, leggyakrabban a vörös / kék, a vörös / cián és a magenta/ zöld lencséket tartalmazó szemüvegek.

- A passzív 3D szemüvegek a 3D hatást úgy érik el, hogy a lencséket két fő módon polarizálják: lineáris vagy kör alakú, a tartalmat lejátszó és megjelenítő 3D rendszertől függően.

Melyik 3D szemüveget választjuk a használt készüléktől függően

A 3D szemüveg megvásárlása előtt nagyon fontos ellenőrizni, hogy kompatibilisek-e a tévével.A szemüveg ugyanis általában rádiójeleken keresztül kommunikál a készülékkel, ezért figyelnie kell a kompatibilitásra.

A passzív szemüveget használó televíziók megszakítás nélkül jelenítik meg a képeket. A passzív szemüvegek egy felezett felbontású képet kapnak, amely 1080p-ről 540p-re változik, mert a teljes felbontást el kell osztani a képernyőn egyidejűleg bemutatott két kép között.

Föl