Live chat

Kapcsolódás: Kábelek, Adapterek

Kapcsolódás - Kábelek, csatlakozók, adapterek

A kábelek, az adapterek és általában a számítógépekkel kapcsolatos kapcsolatok még a legtapasztaltabb felhasználók számára is problémát jelentenek, mivel a technológia nagyon gyorsan fejlődik, évente új szabványok jelennek meg, amelyek felváltják a régieket.

Érdemes minőségi kábelt vásárolni a jel zökkenőmentes távolsági biztosítása érdekében, különösen, ha olyan adatátvitelről beszélünk, amelynek sértetlenül kell eljutnia a rendeltetési helyre, különben a kommunikációs hibák súlyos következményekkel járnak.

Azt sem tudja, mikor jön el az az idő, amikor bizonyos telefonkábelekre van szüksége, hogy más eszközökhöz csatlakoztathassa őket, így információkat továbbíthat, prezentációt vetíthet vagy tartalmat nézhet a tévében vele.

Kábelek: HDMI, Audio Jack, USB

Messze a legismertebb típusú csatlakozó az, amely a hatályos USB (Universal Serial Bus) szabványok egyikét használja. Számos különböző változatban létezik, és bármi csatlakoztatható, a külső merevlemezektől és a multifunkciós nyomtatóktól az egerekig, a billentyűzetekig és akár egyes monitorokig.

Jelenleg a HDMI (High-Definition Multimedia Interface) a legelterjedtebb videocsatlakozó, különösen okos tévékről és laptopokról. A kábelek nagyon olcsók, még a hosszúak is, a csatlakozót pedig könnyű behelyezni és eltávolítani. Nemrégiben megjelent a HDMI 2.0 verzió, amely képes képeket megjeleníteni 4K monitorokon 60Hz-es frissítési frekvenciával, így ez a csatlakozó nem tűnik el túl hamar.

A HDMI-ből két változat is származik: a micro HDMI és a mini HDMI, amelyeket általában kamerákhoz és videókhoz használnak, ahol a hely korlátozott. Az összes HDMI változat képes audió jel továbbítására a videóval együtt.

A 3,5 mm-es (⅛ ”) audio csatlakozó az egyik legrégebbi csatlakozó, a 6,3 mm-nél (¼”) nagyobb verziót általában professzionális audio berendezésekben használják. A kábelek olcsók, és különböző hosszúságban és konfigurációban megtalálhatók, így mindenképpen már van legalább néhány kábel és 3,5 mm-es audio csatlakozóval ellátott készülék a ház körül.

Adapterek

Azonos csatlakozók esetén elegendő megfelelő hosszúságú kábelt vásárolni a megfelelő végekkel, de amikor két különböző csatlakozót kell csatlakoztatnunk, két megoldásunk van: vagy kábelt veszünk plusz adaptert, vagy pedig kábelt veszünk két különböző véggel.

A két esetben nincs különbség a teljesítményben, ezért gyakran a legkényelmesebb pénzügyi megoldást választjuk. Például, ha HDMI-csatlakozóval ellátott TV-t kell csatlakoztatni a DVI-csatlakozóval rendelkező számítógéphez, és már rendelkezik HDMI-HDMI-kábellel, az áramkör bezárásához csak DVI-HDMI-adapterre van szüksége. Tájékozódjon igényei és a két lehetőség ára szerint.

Csatlakozók

A fizikai csatlakozás úgy történik, hogy a kábel egyik végét behelyezi a készülék aljzatába, így a szabványos csatlakozók minden típusának két változata van: az egyik, amely belép a foglalatba (férfi verzió), és az a csatlakozó, amely elfogadja a férfi csatlakozót (női változat) .

Nem lehet csatlakoztatni a férfi kábelt a férfi aljzathoz vagy a női kábelt a női aljzathoz. A fizikai kapcsolat létrehozásához mindig szükség van a két kiegészítő csatlakozóra.

Szállítás maximum 48 órán belül.

Itt található különböző méretű HDMI-kábel, USB-kábel, USB 3.0, microUSB-kábel, MHL-adapter (microUSB-HDMI), vezeték nélküli adapter, OTG-kábel az iPad 4-hez és az iPad mini-hez stb.

Föl