Melyek a plotter papírtekercsek leggyakoribb felhasználási módjai és méretei?

- Categories : Default

A plotterpapír tekercsek széles méretválasztékban kaphatók, és számos különböző felhasználási lehetőség van számukra, így az üzleti élet számos területén alkalmasak és rendkívül hasznosak. A plotterpapír tekercseket használhatja építészeti rajzok, üzleti prezentációk vagy poszterek készítéséhez, szinte bármilyen nagy formátumú projekt létrehozásához, amelyet csak el tud képzelni, vagy amelyre szüksége van az üzleti életben. Az ilyen plotterpapír tekercsekből azonban széles a választék, mégis elsőre nehéznek tűnhet a megfelelő méret kiválasztása. Mielőtt a plotter papírtekercsek részleteibe bocsátkoznánk, egy bevezetővel meg kell értenünk, hogy mi is az a plotter, az a készülék, amelyen ezt a fajta papírt feldolgozzák.

Role hartie Plotter

Mi az a plotter?

A plotterek kiválóan alkalmasak olyan projektekhez, ahol nagy mennyiségben kell kinyomtatni a részletes munkákat, például építészeti rajzokat. A plotterek számítógépes programmal, például CAD-programmal használt nyomtatóeszközök, de igényeitől függően más rajzolási technológiák is használhatók. Ezek a készülékek vektorgrafikákat nyomtatnak, és a grafikákat a plotterpapíron mozgó tintarendszer segítségével renderelik. Gyakran előfordul, hogy a szakemberek, például az építészek és a tervezők plottereket használnak tervek készítéséhez. A plotterek rögzítik a számítógépes program által létrehozott grafikákat, majd kinyomtatják azokat a kifejezetten ezekre a nyomtatóeszközökre tervezett papírra. A CAD-program vezérli a plotterkar minden mozgását, és ezáltal koordinátákat ad a plotter számára, ami rendkívül pontos rajzot eredményez. A plotternyomtatók nagyon hatékonyak, és sikeresen használják őket a tervezőiparban, mint például:

  • Építészet

  • Építőipar

  • Elektronika

  • Mérnöki tevékenység

  • Belsőépítészet

  • Terméktervezés

A plotter nyomtatóval precíz, kiváló minőségű nyomtatást élvezhet, de a nyomtatáshoz választott papír nagyon fontos szempont a végeredmény szempontjából. A végső vázlat minősége számos tényezőtől függ, és az egyik ilyen tényező a nyomtatáshoz használt papír típusa és minősége.

A választott papír ugyanolyan fontos, mint a megfelelő rajzolóeszköz kiválasztása! Következésképpen a plotterpapír tekercsek megvásárlása előtt mindenképpen végezze el a kutatást.

Mi az a plotterpapír és mire használják?

A plotterpapír a plotternyomtatók speciális papírja, amely a vázlatoktól és tervektől kezdve a reprezentatív plakátokig sokféle papír nyomtatására használható. A görgők a plotterdobot körbetekerik, majd a nyomtató a vektorképet a speciális papírra rajzolja. Mint minden nyomtatónál, a plotterpapírtekercsek különböző típusai állnak rendelkezésre a projektekhez. Ebben a tekintetben a plotterpapírnak van néhány olyan jellemzője, amelyet fontos megérteni a plotterpapír méretének kiválasztásakor. E tekintetben a következőkben feltárjuk a plotternyomtatóhoz használt papír leggyakoribb szempontjait.

  • Plotter papírméret

      A legtöbb esetben az Ön plotternyomtatójának mérete határozza meg a megfelelő papír méretét. A plotter méretének ismeretében                    megalapozott döntést hozhat ebben a kérdésben, így időt és pénzt takaríthat meg a projektekhez szükséges megfelelő papír                              kiválasztásában.

    • A papírtekercs hossza

             A plotter papírtekercs hossza 45-50 és 175 méter között lehet, és az ügyfelek igényeinek és a projektek mennyiségének megfelelően                 változhat. A plotternyomtatáshoz használt papírtekercsek kis vagy nagy formátumban, minőség és ár tekintetében is korrekt módon,                 sokféle formátumban kaphatók ma a piacon.

      • A papírtekercs szélessége

            A szélesség a plotterpapír másik fontos jellemzője, és mm-ben számolják ki. E tekintetben a leggyakoribb plotterpapír-tekercsméretek a             következők: 297 mm, 420 mm, 559 mm, 594 mm, 610 mm, 620 mm, 841 mm, 914 mm vagy 1067 mm.

      • Papírtekercs súlya

            Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, a plotter papírtekercsek súlya. A leggyakoribb plotterpapírtekercsek 80 g/mp, de létezik            55 g/mp, 75 g/mp, 90 g/mp vagy akár 160 g-os plotterpapír is.

      • Belső átmérő

             Az átmérő kiszámításához a papírtekercs belsejében lévő kartonból álló tubus megmérése szükséges. A legtöbb plotternyomtató      51 mm         vagy 76 mm (2, illetve 4 hüvelyk) belső átmérőjű papírtekercset használ.

      • Plotter papírformátum

            Az utolsó, de valószínűleg a legfontosabb szempont a plotterpapír formátum, amely a következő méretekben található: A4, A3, A2, A1,              A1+, A0, A0+, A0++.

      Hozzon létre fantasztikus műveket a megfelelő papírral!

      A plotterek abban különböznek a többitől, hogy nagy formátumú papírt használnak, mégis figyelemre méltóan nagy felbontást tartanak fenn nyomtatáskor. A plotterpapír tekercsek kiválasztásakor számos lehetőség közül választhat, de függetlenül attól, hogy milyen papírtípust választ, garantáltan élvezheti a pontosság, a minőség, a sebesség és a következetesség előnyeit.

      Ezért javasoljuk, hogy válassza a plotter nyomtatókhoz való papírtekercseket a Rademi.hu-tól, a minőség-ár arány mindig ügyfeleink előnyére válik!

      Share this content

      Add a comment

       (with http://)

      Föl