Live chat

Kerti grill a finom és egészséges ételekhez

- Categories : Default

A grillezett ételek ize összehasonlíthatatlan, a termékbe behatoló füstnek köszönhetően, amely egyedülálló aromát és ízt kölcsönöz a terméknek. Mivel ez sokkal egészségesebb módja a főzésnek, egyre többen teszik ezt életmóddá, és egyre gyakrabban választják a húsok és zöldségek grillezését.

gratar mobil

Grillsütők típusok

 

Faszéngrill. Minden bizonnyal ez a grillezési típus a legelterjedtebb, a grillezési módszert már az ókor óta alkalmazzák. A faszéngrill az égő fa és a parázs által termelt füstnek köszönhetően különleges ízt ad a húsnak. A faszénen való grillezés egyetlen hátránya, hogy a tűz és a hő intenzitását kicsit nehezebb kezelni és szabályozni, de a végeredmény így is tökéletes lesz.

Elektromos grill. Az elektromos grillek nagyszerű alternatívát jelentenek azok számára, akik lakótömbben élnek, és mégis élvezni szeretnék kedvenc ételeiket. Ez a fajta grill leginkább beltéri helyiségekben, például éttermi konyhákban vagy akár otthon is megtalálható. Az íze nem lesz olyan ízletes, mint a faszénen sütött ételeké, ráadásul az elektromos grillsütő függ az áramforrástól is.

Gázgrill. Bár kevésbé népszerűek, a gázüzemű kerti grillek nagyon könnyen kezelhetők, és lehetővé teszik a hőmérséklet és a sütési mód szabályozását. Egy ilyen grill nagyjából úgy működik, mint egy sütő, így a hús nem lesz a füstös.

Mindhárom grillezési mód közül a faszéngrill az egyetlen, amely a füstnek köszönhetően ízletes és zamatos húst készíthet. Amikor a "barbecue" szót halljuk, bizonyára mindannyian a forró faszénre és a sistergő húsra gondolunk. Ha otthon lakik, akkor mindenképpen egy faszenes grillt ajánlunk. Ezen kívül választhat egy kisebb, mobil grillsütőt is, amelyet magával vihet a vízpartra.

gratar cu carbuni

Tippek a sikeres grillezéshez

 

Először is beszéljünk a grill kiválasztásáról. Bár általánosnak hangzik, a grill típusának kiválasztása nehéz helyzetbe hozhatja Önt. Ha a füst ízét kedveli, akkor válasszon faszén- vagy fatüzelésű grillsütőt, mert csak a faszéngrill képes ezt az ízt megadni. A másik dolog, amit a grillsütő kiválasztásakor figyelembe kell venni, az az, hogy van-e fedele. Válasszon fedeles grillt, amely segít fenntartani a belső hőmérsékletet.

A használt faszén vagy fa megváltoztathatja a hús ízét, ezért válasszon minőségi szenet és fát. 

Ne siesse el a húsok és zöldségek grillezését, amíg a lángok el nem alszanak. Ha a lángok kialudtak, és a parázs fehéren izzik, hogy a hő egyenletesen eloszoljon, akkor az ételeket a grillre helyezheti.

gratar bbq

Mit lehet a  faszenes grillen sütni?

 

A pácolt hús nagyon finom lesz, ha grillen sütjük. A húsba belekevert fűszerek íze mellett a füst olyan ízt és aromát ad a húsnak, amely minden alkalommal arra készteti, hogy grillezett húst egyen.

A grillezett zöldségek nagyon ízletesek lesznek, ha hosszában felvágja őket, és közvetlenül a grillre teszi. Addig hagyhatja őket, amíg megjelennek a grillcsikok , meglocsolhatjuk olívaolajjal, és megszórhatjuk sóval és borssal.

A grillezett hal nagyon finom. Akár különböző zöldségekkel vagy salátával és citrommal is meg lehet sütni. Biztosan jó étvágyat kapott, és alig várja, hogy begyújtsa a grillsütőt.

Burger a grillen. Ön a gyorséttermi ételek és a barbecue kedvence? Aztán a grillen sült hamburgerhúsból nem tudsz betelni. A házi készítésű hamburgerek a legegészségesebbek, és az íze akkor is verhetetlen, ha csak sóval és borssal fűszerezi a húst.

Mindezen ételek elkészítéséhez szükség van egy sor grillezőeszközre, amelyek megkönnyítik a főzési folyamatot.

Élvezze az ételek ízét, és kényeztesse barátait és családját egy olyan grillezéssel, amilyenre csak számíthat. A grillek – Kempingcikkek kategóriában a faszéngrillek széles választékát találja.

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Föl