Live chat

Hobbik a gyermekek számára: Hogyan lehet bátorítani és támogatni a hobbijaikat?

- Categories : Default

A kicsik már egészen kicsi koruktól kezdve felfedeznek bizonyos dolgokat, amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődnek, és ahogy felnőnek, ezek egyre inkább megszilárdulnak, sőt néha hobbivá válnak, olyan tevékenységekké, amelyeket szeretettel végeznek, és egyre többet és többet akarnak gyakorolni. Hobbijuk az önbecsülés, a kreativitás és a harmonikus fejlődés közvetlen előmozdítója, olyan szempontok, amelyeket minden szülő biztosan szeretne a gyermekének.

Kisgyermekeink rengeteg szabadidőt élveznek, és mivel a gyermekkor egyben az az időszak is, amikor a gyerekek felfedezik az életet, a világot, a körülöttük lévő dolgokat és azokat az apró örömöket, amelyek jól érzik magukat, most van itt az ideje annak is, hogy ebbe az irányba tereljük őket, támogassuk őket a felfedezésben, hiszen a gyermekkori élmények azok, amelyek találékony, felelős és magabiztos felnőtté formálják őket!

A hobbik számos fontos előnnyel járnak, már a legfiatalabb korban is, mert:

  • segít ellazulni és megszabadulni a stressztől és a szorongástól.
  • befolyásolja a hangulatunkat
  • segít kiszakadni a fárasztó napi rutinból
  • növeli az önbecsülésünket
  • serkenti a memóriánkat, és aktívan tart minket, a hobbitól függően szellemileg és fizikailag egyaránt.
  • segít az önmegismerésben

Ha tehát észrevetted, hogy gyermeked mire hajlamos, vagy szeretnéd együtt felfedezni, mi az, amiért szenvedélyesen rajong, a következő sorokban bemutatunk néhány példát a kisgyermekek számára alkalmas hobbikra vagy olyan tevékenységekre, amelyeken keresztül felfedezhetik szenvedélyeiket.

Íme néhány ötlet a hobbikra, amelyeket felfedezhetsz a kicsikkel:

Rajzolás és festészet

Az első tevékenységek között, amelyek a kicsiknek örömet okoznak, a rajzolás, a vázlatok, amelyek a képzeletükben egy egész érdekes világot ábrázolnak, és ahogy nőnek, minden egyre világosabbá, kontúrosabbá válik, a rajzok formát, értelmet és jelentőséget nyernek. Egy üres papírlappal és néhány ceruzával vagy zsírkrétával a kicsik " elmerülhetnek" a kreativitás világában, és élvezhetik a pihentető és élvezetes tevékenységet. A festés is lehet szenvedély már kisgyermekkortól, de a festés folyamata kicsit több koncentrációt, figyelmet és felelősségteljes mozgást igényel, de meglepődhetünk, hogy a kicsik milyen tehetségesek. Ebből a szempontból, hogy segítsük a színezés vagy festés iránti vágyukat, választhatunk egy festő- és rajzkészletet, amely teljesen felszerelt filctollakkal, színes ceruzákkal, viaszkrétákkal, akrilfestékekkel, ecsetekkel és sok más, az alkotófolyamatot segítő tárggyal.

Glowmania.ro

Puzzle és origami

Már a legkorábbi életévektől kezdve megismertetjük a kicsiket a kirakós játékok izgalmas világával, és ezek a játékok lenyűgöző választékban, már 12 hónapos kortól kezdve színes, izgalmas és a kis kezek számára ideális kivitelben kaphatók. Már egészen kicsi koruktól kezdve kedvet kaphatnak ehhez a tevékenységhez, és ahogy nőnek, egyre nagyobb szenvedélyük lesz a rejtvények megoldása. A rejtvényfejtés számos előnnyel jár a kognitív fejlődésükre nézve, segít nekik ellazulni, és ami még fontosabb, távol tartja őket a képernyőktől és egyéb kütyüktől. Emellett kipróbálhatod az origamit is, egy japán művészeti koncepciót, amely a papír különböző formákra, állatokra, növényekre stb. való hajtogatását jelenti. Ez a kreatív tevékenység segít a koncentrációs készség növelésében, de nagyon pihentető és szórakoztató is lehet, és a kicsik a legszokatlanabb és legviccesebb formákat készíthetik papírból, a végén pedig nagyon büszkék lehetnek alkotásaikra.

Origami

Kulináris tevékenységek

A főzés nagyon élvezetes tevékenység, és a kicsik is szeretnék " bemocskolni" a kezüket, tésztát formázni, zöldségeket és gyümölcsöket vágni, ételeket belekeverni stb. Ebben az értelemben a gyermekkonyha ideális beszerzés a kis szakácsok számára, ahol miniatűr változatban minden olyan eszköz és élelmiszer rendelkezésükre áll, amely ahhoz szükséges, hogy játékosan elkészítsék kedvenc ételeiket és desszertjeiket. És ha akarják, olyan egyszerű konyhai tevékenységekbe is bevonhatja őket, mint például a kekszek aranyos formákra vágása, a muffinok és sütemények összetevőinek összekeverése, a húsgombócok formázása, a pizzatésztára való összetevők elhelyezése stb.

Glowmania.ro

Zene és tánc

A gyermekek számára a legszebb és legmegragadóbb tevékenységek közé tartozik a tánc és az éneklés, és ha ilyen irányú hajlamot észlelsz, támogasd szenvedélyüket, irányítsd őket, hogy tehetségüket a zene vagy a tánc csodálatos világában kövessék. Elkezdheted ösztönözni őket ebbe az irányba néhány zenélő játékkal, egy kis orgonával, mikrofonnal, vagy játszhatsz fülbemászó dallamokat, és könnyed koreográfiát csinálhattok együtt, így megnézheted, hogy tetszik-e nekik, érzik-e a ritmust, tudnak-e koncentrálni egy dallam memorizálására, és főleg, hogy tetszik-e nekik! Fejlettségüktől és örömüktől függően a kicsik ének- vagy táncórákra is járhatnak, vagy ha énekelni szeretnének tanulni, illetve a zongorát, gitárt, dobot stb. fejleszteni, akkor zenetanárhoz járhatnak órákra.

Jucarii muzicale

Olvasás és írás

A történetek magával ragadó világát már kisgyermekkorban meg kell ismerni, ezért jó, ha már az első élethónapoktól kezdve elkezdjük a könyvek lapozgatását és olvasását. Ha egyszer megszeretik ezt a tevékenységet, el akarják majd mélyíteni, még többet olvasni, még több történetet és az azokat illusztráló képeket felfedezni, azt akarják majd, hogy bővüljön a kis könyvtáruk, és büszkék legyenek az elolvasott könyvek számára. Sőt, az olvasás iránti szenvedélyből az írás iránti szenvedély is megszülethet, hiszen a fantáziájuk határtalan, és különleges fogalmazásokat, érdekes kis történeteket tudnak írni. Az olvasás és az írás két olyan hobbi, amely nagyon jótékony hatással van a kicsikre, fejleszti a szókincset, a koncentrációt, a képzelőerőt, a kreativitást, és varázslatos, mesés világokba repíti őket.

Glowmania.ro

Sporttevékenységek

A sportolás minden életkorban előnyös, különösen a gyermekek számára, mivel rengeteg energiát égetnek el és növekednek, a sport pedig nagyban segíti őket. Akár focizni, kosárlabdázni, úszni, karatézni, táncolni, lovagolni, teniszezni vagy röplabdázni szeretnének, akár a torna vagy a táncsportok felé hajlanak, vagy a kerékpározás a kedvenc tevékenységük, és kerékpározni szeretnének. A sport segít nekik a testi, sőt szellemi fejlődésben, korrigálja a testhelyzetüket, erősíti az izmaikat és a csontjaikat, segít nekik ellazulni és stresszmentessé válni, felhasználni az energiájukat, és ami ennél is több, élvezni egy élvezetes tevékenységet.

Glowmania.ro

Töltsön minőségi időt gyermekeivel, és fedezzék fel együtt, hogy mit szeretnek, mit szeretnének kipróbálni, mi felé hajlanak, szenvedélyesen olvasnak-e, főznek-e vagy inkább a fizikai tevékenységeket kedvelik. Lehet, hogy már jól körülhatárolt ízlésük van, vagy még csak kísérleteznek, gyermekkorban jó, ha mindenből kipróbálnak egy kicsit, és aztán felfedezik, mi az, ami igazán szenvedélyük, vagy milyen tehetséget szeretnének kiteljesíteni!

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Föl