Ötletek az otthoni terasztervezéshez. Stílusok, tippek és ajánlott termékek

By : Melinda - Categories : Default

Az otthon az a hely, ahol a legbiztonságosabban és legkényelmesebben érzi magát, és ha a kültéri hely lehetővé teszi, akkor egy olyan helyet is kialakíthat, ahol pihenhet, egy gyönyörű terasz, ahol a legcsodálatosabb pillanatokat töltheti a családjával, vagy a legszebb partikat rendezheti a közeli barátaival.

 

A stílusok nagyon különbözőek, a trendek folyamatosan változnak, az otthoni és kerti termékek sokfélesége jelenleg meglehetősen nagy, de ennek ellenére a kültéri térrel kapcsolatos elképzelése könnyen valósággá válhat, ha tudja, mit szeretne, és odafigyel néhány szempontra, például: A rendelkezésre álló hely, mit és mennyit kell helyreállítani a terasznak szánt térben, a költségvetés, amelyet hajlandó befektetni ebbe a projektbe, és nem utolsósorban a stílus, amelyet a teraszának szeretne adni.

 

Ebben a tekintetben segithetünk néhány ötlettel és ajánlással az otthoni terasz kialakítására, amelyek segítenek felfedezni az Ön igényeinek és preferenciáinak megfelelő stílust, a látásmódjának megfelelő bútorok példáival és sok más termékkel, amelyeket ennek a szabadtéri térnek a szépségéhez és praktikusságához ajánlunk.

 

Terasz típusok a hely és a preferenciák szerint

 

Fedett terasz, a házhoz csatlakozik - egy kapcsolódó tér, amit minden nap élvezhet.

 

A terasztípus a lakástulajdonosok egyik legkedveltebb típusa. A lakástulajdonos preferenciái szerint kialakított teraszok az otthon meghosszabbítását jelentik, és a kedvenc helyévé válhatnak a kávézásnak, a hétvégi reggelinek a családdal, vagy akár az a hely, ahol nyugodtan dolgozhat a szabadban, a személyes irodája. Egy asztallal, kanapéval kerti bútorok, 2-3 kültéri növény és néhány dekorációs elem tökéletesen kiegészíti ezt a teret.

Zárt terasz - a kedvenc helye lehet bármilyen időjárás esetén is

 

A lakástulajdonosok körében ugyanilyen gyakori választás a zárt terasz, amely évszaktól és időjárási viszonyoktól függetlenül praktikus, biztonságos és funkcionális választás. Nyáron a magas hőmérséklet és a napsugarak elől védett, télen pedig a fűtőberendezés segítségével, az üvegen túli átlátszó hóval, a lámpák halvány fényével és egy meleg teával vagy forró csokoládéval a zárt terasza mesebeli hellyé válhat, ahol sok időt fog eltölteni. A zárt terasz esetében nagyobb szabadságot kapunk a térbe szánt darabok kiválasztásában, mivel nem kockáztatjuk, hogy a külső körülmények miatt veszélybe kerüljön.

 

Nyitott terasz - a napsütéses napokon

 

Tavasztól késő nyárig a terasz a családok kedvence! A tavaszi napokon a nap szelíd sugaraiban sütkérezve, nyáron pedig a természetes napozás tökéletes helyszíne, a nyitott terasz az a lehetőség, amelyet sok lakástulajdonos választ. De hogy mégis kapjon némi árnyékot, választhatja a napellenzőt, amelyet aztán összegyűjthet. Bár a hideg évszakokban kevésbé funkcionális, az év 6 hónapjában élvezhetjük a természetes fényt, a napsütést és a gyönyörű, pihentető pillanatokat szeretteinkkel. Ehhez a térhez mind a bútorok, mind a dekorációs elemek tekintetében inspiráló döntéseket hozhatunk, így választhatunk klasszikus bútordarabokat és függőágyakat, modern hintát vagy akár napozóágyakat is.

Lounge terasz - pihenés és kikapcsolódás

 

Sokunk számára a társalgó fogalma egyértelműen egy olyan helyre vezet, ahol egy fárasztó nap után megpihenhetünk, elolvashatunk egy érdekes könyvet és élvezhetünk egy pohár jó bort! Ebben az értelemben a lounge terasz a megfelelő választás az Ön számára! Erre a stílusra jellemző, kényelmes és pihentető bútorokkal berendezett, minimalista dekorációval és hangulatos fényekkel berendezett helyiség a kedvenc helye lesz, ahol kikapcsolódhat a mindennapokból!

 

 

Terasz pihenőhellyel, étkezővel és grillezővel

 

Ez utóbbi valószínűleg az a terasz, amelyről a legtöbb lakástulajdonos álmodik. Ebben az értelemben, ha otthona kültéri tere lehetővé teszi egy ilyen hely felállítását, és elegendő költségvetéssel rendelkezik ehhez a projekthez, akkor ez a legjobb választás az Ön számára. Kőburkolattal, feszes betonnal vagy különleges kültéri padlóburkolattal, családi vacsorákhoz tökéletes kerti bútorokkal és természetesen nagy grillsütővel és sütővel ellátott hely, amelyről minden lakástulajdonos álmodik és vágyik.

Stílusok és trendek a terasztervezéshez

A sokféle és mindig változó trendek a kültéri tervezés terén meglepő és érdekes elemeket tartalmaznak, olyan szempontokat, amelyek akadályozhatják a végső döntésünket. Ennek kapcsán a következő sorokban részletezünk néhány terasztervezési stílust!

 

Rusztikus stílus

Ezt a stílust a természet ihlette elemek határozzák meg, tömörfa bútorokkal, kő- vagy téglapadlóval, a természet színeihez hasonló árnyalatokkal, sok természetes dísznövénnyel és folklórelemmel, természetes szövetekkel és dekorációkkal, például vázákkal és agyag virágcserepekkel.

 

Modern, minimalista stílus

Ez a stílus a legnépszerűbb jelenleg, egyszerű és funkcionális dekorációval és bútorokkal, világos, semleges színekkel, kevés elemmel, amelyek nem zavarják a hangulatot és a teret.

 

Romantikus stílus

Gyönyörű faelemekkel, kovácsoltvas dohányzóasztalokkal és székekkel, virágcserepekkel, részletgazdag vagy akár festett díszekkel, sok fénnyel és meleg árnyalatokkal. Ez a romantikus stílus azok számára alkalmas, akik pihentető, egyedi, sőt varázslatos hangulatra vágynak.

 

Tehát, ha szeretne egy nyugodt helyet, ahol a családjával és barátaival tölthet el szép pillanatokat, az igényeinek és preferenciáinak megfelelően, akkor inspirálódjon kis útmutatónkból, és váltsa valóra ezt az álmot!

 

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Föl