Top 5 indok, amiért érdemes befektetni egy faszenes grillsütőbe

By : Melinda - Categories : Default

A grillezés ideális módja annak, hogy élvezzük a zamatos, füstös, aromás ízű steak-et vagy a hús- és zöldségnyársakat, amelyek így kiválóan megsülnek, és amint az időjárás egyre jobb lesz, automatikusan sokkal több időt töltünk a szabadban, és miért ne, főzzünk a szabadban, pihenjünk és élvezzük a kellemes baráti közösséget!

A legjobb grillsütő kiválasztása elég bonyolult folyamat lehet, de amit már az elején meg kell említenünk, hogy bár a gázgrillt kényelmesebbnek gondoljuk, semmi sem hasonlítható ahhoz az ízhez, amit egy faszéngrill használatával kaphatunk. A következő sorokban azonban bemutatunk 5 indokot, amiért érdemes befektetni egy ilyen faszenes kerti grillbe:

Gratar cu carbuni

1. Egészséges és ízletes ételek

A kerti grill vásárlásának egyik legfontosabb előnye, hogy rendkívül finom és egészséges ételeket készíthetünk. A grillen főzött ételeknek nincs szükségük olajra, és nem káros a sütés, épp ellenkezőleg! Finomabb, aromásabb és egészségesebb, a grillezett ételek íze mindig összehasonlíthatatlan lesz!

2. Gyors elindítás

A faszenes grill felállítása meglehetősen egyszerű, és néhány vékony száraz fa vagy újság segítségével létrehozhatunk egy olyan bázist, amelyből ideális grilltüzet gyújthatunk, de fontos tudni, hogyan kell pontosan meggyújtani a grillhez szükséges szenet, és ezzel kapcsolatban 2 helyes változatot mutatunk be:

Helyezzük az egész zsák parazsat a grillbe, majd száraz fával rakjunk egy kis tüzet a zsák parázsra. Gyújtsa be a fát, és a fa lángja megégeti a zsákot, és meggyújtja a zsákban lévő parazsat. Ellenkező esetben a fában lévő tűz parázslik és kialszik, és a parázs nem fog meggyulladni.

A második módszer, ha újságpapír vagy papír segítségével egy magasabb rácsot hoz létre, amely köré a papír szintjéig érő parazsat önti. Meggyújtjuk a papírokat, és ahogy azok égnek, a parázs a közepébe hullik, és szabadon ég.

3. A legfinomabb füstös íz

A faszenes grillezéssel elérhető frissesség és füstös íz egyszerűen nem érhető el más típusú grillekkel. Ahogy a steak felmelegszik a grillen, levet ereszt, amely a forró parázsra hullik, és azonnal megég. A szaftok zsírokat, olajokat, fehérjéket és cukrokat tartalmaznak, amelyek aztán elpárolognak és átjárják a húst, így a faszénen grillezés adja ezt a rendkívül gazdag ízprofilt.

4. Jó hőszabályozás

Azáltal, hogy a grillsütő belsejében különböző hőintenzitású pontok vannak, kényelmesen süthetünk egyszerre többféle ételt a faszéngrillen anélkül, hogy aggódnunk kellene a túlsütés vagy a nyersen hagyás miatt. Így a grill egyik oldalán megsüthetjük a zöldségeket, míg a nagyobb tűzintenzitású oldalon a húst, amelyet aztán nyugalomba helyezhetünk, hogy tovább szívja magába a füst ízét.

5. Hordozhatóság és költség

Ezek a grillek nagyszerűek, ha egy finom szabadtéri grillezést szeretne kipróbálni, és az egyik legnagyobb előnyük, hogy hordozhatóak is, összecsomagolhatja és elszállíthatja őket különböző helyszínekre, pontosan oda, ahol használni szeretné.

Ráadásul ami egy ilyen vásárlás költségeit illeti, a piacon nagyon jó áron találhatunk minőségi faszenest kerti grilleket.

Gratare de gradina cu carbuni

Ahogy egyre több tapasztalatot szerez a faszéngrill használatában, felfedezi, hogyan használhatja a hő és a lángok előnyeit, és minden alkalommal tökéletesen átsült húst készíthet, pontosan az ízlésének és preferenciáinak megfelelően. A faszéngrill megfizethetősége és általános egyszerűsége felbecsülhetetlen értékű. Kezdők számára is tökéletes, és kiindulópont lehet az egészséges és ízletes főzés megtapasztalásában.

Válassza ki tehát még ma a preferenciáinak megfelelő faszéngrillt, és tapasztalja meg a grillezés előnyeit!

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Föl