Intelligens termosztátok - Komfort a legmagasabb szinten!

By : Melinda - Categories : Default

A technológia korában élve és megszokva, hogy minden könnyebb és kéznél van, az innovációk olyan dolgok, amelyekhez hozzászoktunk, és gyakran beépítjük mindennapi életünkbe vagy otthonunkba. Amikor otthonunkról van szó, a kényelem a legfontosabb, és ennek érdekében igyekszünk okos vásárlásokat tenni otthonunk minden területén. A legjellemzőbb innovációk közé tartoznak e tekintetben ezek az intelligens termosztátok, olyan intelligens eszközök, amelyeken keresztül a lehető legtöbbet hozhatja ki a fűtési rendszeréből anélkül, hogy energiát vagy pénzt pazarolna.

Termostate inteligente Beok

Mi az intelligens termosztát?

Az intelligens termosztát lehetővé teszi, hogy automatikus és programozható hőmérsékleti beállításokat hozzon létre a napi időbeosztás, az időjárási viszonyok és saját fűtési és hűtési igényei alapján. Az intelligens termosztát előnye, hogy képes megtanulni az otthoni szokásait, és aszerint állítja be a fűtést és a hűtést, amikor  otthon tartozkodik, vagy mikor fog tartózkodni. Ezáltal csökken a fűtési és hűtési rendszerek használata, amikor jelentős ideig senki sincs otthon, ami szintén segít energiát és nyilvánvalóan pénzt megtakarítani.

Mi lenne, ha a mobiltelefonjával beprogramozhatná a termosztátot, hogy akkor kapcsolja be a fűtést vagy hűtést, amikor hazatér? Vagy mi lenne, ha a megvásárolt termosztátja tudná, hogy mikor van közel otthon, és kiszámítaná az optimális időpontot, hogy otthonát meleggé és komfortossá tegye, amikor hazaér? A termosztát alapvető funkciónak tűnhet otthonában, de pozitív hatással lehet az energiaszámláira.

Ha intelligens termosztátot vásárolna, itt vannak azok a jellemzők, amelyekre érdemes odafigyelnie, hogy a legjobb vásárlást tehesse meg e tekintetben:

1. Programozható - Az intelligens termosztátok lehetővé teszik, hogy a hőmérséklet-beállításokat egy programba helyezze, így a fűtési, szellőzési és légkondicionáló rendszer csak akkor működik, amikor Ön szeretné, és pontosan az Ön által kívánt hőmérsékleten. Ezzel pénzt takaríthat meg az energiaszámláján, mivel a légkondicionálónak nem kell működnie, amikor Ön nincs otthon, viszont kényelmes hőmérsékletet biztosíthat, amikor visszatér.

2. Testreszabható - A rendszeres időbeosztás beállítása ideális, de mi van akkor, ha el kell térnie ettől az időbeosztástól? Valami olyan egyszerű dolog, mint a munka korai elhagyása, azt jelentheti, hogy hideg házba tér vissza, feltéve, hogy olyan termosztátja van, amelyet minden alkalommal kézzel kell programozni. Ehelyett az intelligens termosztátok az interneten keresztül a világ bármely pontjáról vezérelhetők speciális alkalmazásokkal, amelyeket okostelefonjára vagy táblagépére telepíthet, így az intelligens termosztátja az Ön időbeosztása szerint működik, nem pedig fordítva!

3. Intelligens - Az intelligens termosztátokat szó szerint tanuláshoz tervezték! Ahogy Ön kézzel módosítja a hőmérsékletet, a termosztát képes megfigyelni ezeket a változásokat, felismeri az Ön szokásait, majd elkezdi megjósolni, hogy mikor szeretne változtatni. A beállítások ilyen alkalmazkodó módosításai még az energiahatékonyság javításában is segíthetnek a kényelem feláldozása nélkül.

4. Informatív - Mint sok más okos eszköz, az intelligens termosztátok is rengeteg adatot követnek nyomon. Információkat adhatnak az áramfelhasználásról, jelentéseket készíthetnek arról, hogy mennyi ideig működött a fűtés vagy a légkondicionáló, emlékeztethetnek a szűrők cseréjére, figyelmeztetéseket adhatnak bizonyos problémákra, amelyek a fűtési és hűtési rendszerrel kapcsolatban felmerülhetnek, és még sok másra.

Ezenkívül ezek az intelligens termosztátok néhány figyelemre méltó extra specifikációval is rendelkeznek, mint például:

Elemzés - A fűtési és hűtési felhasználásra vonatkozó hasznos információk nyomon követésével az intelligens termosztátok jobb betekintést nyújtanak a rendszerbe, és további megtakarítási lehetőségeket azonosíthatnak.

Geofencing - Az intelligens otthonához csatlakoztatott más eszközökkel összehangolva a termosztát meg tudja állapítani, hogy Ön mikor van otthon, illetve mikor nincs otthon. Ezt a technológiát és a kapcsolódó algoritmusokat használva a készülék képes felismerni, hogy Ön mikor tartózkodik a hatótávolságon belül, és szükség esetén kiigazításokat végezhet. Ezután képes felismerni a mintákat ezekben a módosításokban, és új ajánlott ütemtervet létrehozni, még akkor is, ha Ön nem programozza be kifejezetten erre.

Többzónás - Ha otthona fűtési/hűtési rendszere otthonának különböző zónáiban , különböző hőmérsékleten működhet, egyes intelligens termosztátok ugyanazokkal a funkciókkal vezérelhetik őket, mint egy egyzónás rendszer. Gyakran előfordul, hogy egy intelligens termosztát több külső érzékelővel is képes együttműködni, így az egyes helyiségek hőmérsékletét is ismeri, nem csak a körülötte lévő levegő hőmérsékletét.

Annak érdekében, hogy részletesebben megértsük egy ilyen intelligens digitális eszköz otthonába történő bevezetésének előnyeit, a következő sorokban bemutatjuk a két legreprezentatívabb intelligens termosztátot, amelyek biztosítják a szükséges kényelmet. Íme az okos termosztátok, amelyeket nyugodt szívvel választhat:

Digitális wifi termosztát LCD kijelzővel, programozható, hangvezérléssel

Ez a gázfűtéshez készült, modern kialakítású, LCD-képernyővel ellátott intelligens digitális termosztát a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldást nyújtja otthona hőmérséklet-szabályozására. A készülék optimális fűtésszabályozást biztosít, maximális komfortot biztosít, miközben csökkenti az energiafogyasztást. A termosztát funkciói Android vagy iOS okostelefonról a Smartlife alkalmazáson keresztül érhetők el. A készülék különböző funkciókkal rendelkezik, mint például Wifi, idő és dátum kijelzés, hőmérséklet, jegesedésgátló funkció, páratartalom, be/ki, sebesség, automatikus gyermekzár, vagy különböző egyéb üzemmódok, mint például automatikus, manuális, ideiglenes. 

Termostat digital wifi Beok

Programozható intelligens termosztát radiátorokhoz Alexa hangvezérléssel

Ez az intelligens radiátor-termosztát távolról automatizálhatja és szabályozhatja otthona hőmérsékletét, jelentősen csökkentve ezzel az energiaszámla költségeit. Ez a készülék bárhonnan vezérelhető mobiltelefonjával, és kompatibilis iOS vagy Android rendszerrel a Tuya Smart/Smart Life alkalmazáson keresztül. Az Amazon Alexa vagy a Google Assistant segítségével hangvezérléssel is kompatibilis. A fűtőtest termosztátját egyszerűen vezérelheti hangutasításokkal a különböző műveletekhez: be/ki, hőmérséklet beállítása stb. A heti programozási funkciónak köszönhetően úgy állíthatja be otthonában a hőmérsékletet, hogy az a hét folyamán és a kívánt időintervallumban alkalmazkodjon az Ön időbeosztásához, az Ön életmódjához igazítva a hőkomfortot. Mi több, ez a radiátorokhoz való intelligens termosztát rendelkezik egy olyan funkcióval, amely érzékeli a nyitott ablakokat és csökkenti a fűtést, hogy több energiát takarítson meg.

Termostat inteligent pentru calorifer Beok

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Föl